Knuffelen met… koeien in Haler

Eropuit
Door
Fleur
20/9/19
Knuffelen met… koeien in Haler

Jep, je leest het goed. Ik wilde eens iets anders dan anders, een uitje met dieren in Limburg. Dus ik ging op zoek en kwam uit bij Activiteitenboerderij het Hobbyschuurtje in Haler. Ik mocht aansluiten bij een groep dames voor een workshop koe knuffelen. Missie helemaal geslaagd! Deze tip wil je niet missen.

Uitdaging

Mensen die mij een beetje kennen weten wel dat ik mezelf graag uitdaag. Zo ook nu. Ik werd de dag van de activiteit wakker met kriebels in mijn buik. Ik heb niet speciaal iets met dieren, was al in geen jaren op een boerderij geweest en ik ging alleen op weg (navigatie + Fleur = soms lastig). Maar achteraf gezien was de gezonde spanning nergens voor nodig.

Ontvangst

De route op de heenweg verliep soepel. Eenmaal aangekomen bij de boerderij werd ik opgevangen door Carin. Ze groette me hartelijk en informeerde me dat de overige groepsleden de avond van tevoren hadden afgezegd dus dat ik een privé workshop kreeg (ok, nog meer kriebels). We dronken een kopje koffie en aten een versgebakken plakje cake in een, geheel in stijl, aangeklede ruimte naast de boerderij. Ze vertelde me van alles en nog wat over de boerderij en over de inhoud van de workshop.

koe-knuffelen-activiteitenboerderij-welkom
Ontvangst

Omkleden & Foto

Allereerst gingen we naar de kleedruimte. Hier stonden tientallen laarzen en klompen, hingen diverse blauwe overalls en er lag een hele berg ‘boerenzakdoeken’. Ik zou er dus in ieder geval uit gaan zien als een ware boerin, althans de geromantiseerde variant.

koe-knuffelen-hobbyschuurtje-kleedruimte
Kleedruimte

Geheel in stijl vervolgden we onze weg naar de eerste stop, een foto maken op een ‘set’ van opgestapelde hooibalen,  aan de voorkant van een stal. Ik heb getwijfeld of ik dit shot met jullie zou delen maar ach, het hoort erbij;).

koe-knuffelen-hobbyschuurtje-fleur-hooibalen
Blij ei op de fotoset

Kalfjes

Na de foto liep Carin met me naar de kalfjes van een paar weken oud. Ik maakte kennis met ze op de manier die me werd voorgedaan, namelijk ze eerst laten snuffelen aan mijn hand en erna aan de zijkant van het hoofd aaien, mits ze dat toelaten. We kropen bij de kalfjes in de stal en aaiden en borstelden ze. Carin vertelde mij een boel leuke feitjes over koeien. Zo worden ze nooit zindelijk, hebben ze geen bovengebit (dat wil zeggen geen snijtanden) maar wel een ontzettend ruwe tong en slapen ze maar ongeveer 20 (!) minuten per dag.

koe-knuffelen-hobbyschuurtje-kalfjes
Kalfjes

Biest

De kalfjes moeten in de eerste 24 uur nadat ze geboren zijn zoveel mogelijk Biest drinken, de dikkere moedermelk die veel afweerstoffen bevat. Carin vertelde me dat ze bezig is om van dit product een dag -en handcrème te ontwikkelen omdat dit ook veel positieve effecten voor mensen heeft.

Knuffeltijd

Hierna liepen we verder naar een andere stal waar de ‘pubers’ stonden, koeien van ongeveer een jaar oud die al een heel stuk gegroeid zijn ten opzichte van de kalfjes. En toen door naar het echte werk. We bezochten de grootste stal met de volwassen koeien. Hier staan de melkmachines en heel veel gevlekte dames, waaronder de knuffelkonten. Carin legde me uit dat niet alle koeien geknuffeld willen worden. We liepen rustig tussen de dames door naar een liggende koe, Carolien (een knuffelkoe). Carin ging me voor, rustig naast de koe hurkend en aaiend een de zijkant van haar snuit. Vervolgens leunde ze, zittend op een buis tegen de buik van de koe. Daarna was het mijn beurt. Ik was nog nooit zo dicht bij een koe in de buurt geweest. Ik aaide Carolien en leunde eveneens tegen haar warme buik. Na een tijdje omhelsde ze me met haar hoofd, een echte knuffel! Ondertussen kwamen wat andere koeien koekeloeren bij ons. Een hele bijzondere ervaring. Na een tijdje bij Carolien te hebben gezeten was ik ‘geslaagd’ en liepen we terug. Ik kleedde me weer om, ontving een waar certificaat en dronk nog een kopje thee met Carin.

koe-knuffelen-hobbyschuurtje-carolien-fleur
Knuffelen met Carolien

Deze activiteit is voor mij met niets anders vergelijkbaar, dit moet je gewoon ervaren. Dus ben je een dierenvriend, of niet, maakt eigenlijk helemaal niets uit, zet dit op je bucketlist.

Activiteitenboerderij het Hobbyschuurtje

Lochterstraat HALER (Leudal)

Liefs,

Fleur

Deel dit bericht
Fleur
No items found.

Knuffelen met… koeien in Haler

Eropuit
Fleur
20/9/19

Jep, je leest het goed. Ik wilde eens iets anders dan anders, een uitje met dieren in Limburg. Dus ik ging op zoek en kwam uit bij Activiteitenboerderij het Hobbyschuurtje in Haler. Ik mocht aansluiten bij een groep dames voor een workshop koe knuffelen. Missie helemaal geslaagd! Deze tip wil je niet missen.

Uitdaging

Mensen die mij een beetje kennen weten wel dat ik mezelf graag uitdaag. Zo ook nu. Ik werd de dag van de activiteit wakker met kriebels in mijn buik. Ik heb niet speciaal iets met dieren, was al in geen jaren op een boerderij geweest en ik ging alleen op weg (navigatie + Fleur = soms lastig). Maar achteraf gezien was de gezonde spanning nergens voor nodig.

Ontvangst

De route op de heenweg verliep soepel. Eenmaal aangekomen bij de boerderij werd ik opgevangen door Carin. Ze groette me hartelijk en informeerde me dat de overige groepsleden de avond van tevoren hadden afgezegd dus dat ik een privé workshop kreeg (ok, nog meer kriebels). We dronken een kopje koffie en aten een versgebakken plakje cake in een, geheel in stijl, aangeklede ruimte naast de boerderij. Ze vertelde me van alles en nog wat over de boerderij en over de inhoud van de workshop.

koe-knuffelen-activiteitenboerderij-welkom
Ontvangst

Omkleden & Foto

Allereerst gingen we naar de kleedruimte. Hier stonden tientallen laarzen en klompen, hingen diverse blauwe overalls en er lag een hele berg ‘boerenzakdoeken’. Ik zou er dus in ieder geval uit gaan zien als een ware boerin, althans de geromantiseerde variant.

koe-knuffelen-hobbyschuurtje-kleedruimte
Kleedruimte

Geheel in stijl vervolgden we onze weg naar de eerste stop, een foto maken op een ‘set’ van opgestapelde hooibalen,  aan de voorkant van een stal. Ik heb getwijfeld of ik dit shot met jullie zou delen maar ach, het hoort erbij;).

koe-knuffelen-hobbyschuurtje-fleur-hooibalen
Blij ei op de fotoset

Kalfjes

Na de foto liep Carin met me naar de kalfjes van een paar weken oud. Ik maakte kennis met ze op de manier die me werd voorgedaan, namelijk ze eerst laten snuffelen aan mijn hand en erna aan de zijkant van het hoofd aaien, mits ze dat toelaten. We kropen bij de kalfjes in de stal en aaiden en borstelden ze. Carin vertelde mij een boel leuke feitjes over koeien. Zo worden ze nooit zindelijk, hebben ze geen bovengebit (dat wil zeggen geen snijtanden) maar wel een ontzettend ruwe tong en slapen ze maar ongeveer 20 (!) minuten per dag.

koe-knuffelen-hobbyschuurtje-kalfjes
Kalfjes

Biest

De kalfjes moeten in de eerste 24 uur nadat ze geboren zijn zoveel mogelijk Biest drinken, de dikkere moedermelk die veel afweerstoffen bevat. Carin vertelde me dat ze bezig is om van dit product een dag -en handcrème te ontwikkelen omdat dit ook veel positieve effecten voor mensen heeft.

Knuffeltijd

Hierna liepen we verder naar een andere stal waar de ‘pubers’ stonden, koeien van ongeveer een jaar oud die al een heel stuk gegroeid zijn ten opzichte van de kalfjes. En toen door naar het echte werk. We bezochten de grootste stal met de volwassen koeien. Hier staan de melkmachines en heel veel gevlekte dames, waaronder de knuffelkonten. Carin legde me uit dat niet alle koeien geknuffeld willen worden. We liepen rustig tussen de dames door naar een liggende koe, Carolien (een knuffelkoe). Carin ging me voor, rustig naast de koe hurkend en aaiend een de zijkant van haar snuit. Vervolgens leunde ze, zittend op een buis tegen de buik van de koe. Daarna was het mijn beurt. Ik was nog nooit zo dicht bij een koe in de buurt geweest. Ik aaide Carolien en leunde eveneens tegen haar warme buik. Na een tijdje omhelsde ze me met haar hoofd, een echte knuffel! Ondertussen kwamen wat andere koeien koekeloeren bij ons. Een hele bijzondere ervaring. Na een tijdje bij Carolien te hebben gezeten was ik ‘geslaagd’ en liepen we terug. Ik kleedde me weer om, ontving een waar certificaat en dronk nog een kopje thee met Carin.

koe-knuffelen-hobbyschuurtje-carolien-fleur
Knuffelen met Carolien

Deze activiteit is voor mij met niets anders vergelijkbaar, dit moet je gewoon ervaren. Dus ben je een dierenvriend, of niet, maakt eigenlijk helemaal niets uit, zet dit op je bucketlist.

Activiteitenboerderij het Hobbyschuurtje

Lochterstraat HALER (Leudal)

Liefs,

Fleur

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je als eerste weten waar we uithangen? Laat hier je mailadres achter.

Door je in te schrijven blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom liefs uit limburg. We gebruiken jouw e-mailadres enkel voor deze doeleinden.
Bedankt! Je bent ingeschreven...
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Door je in te schrijven blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom liefs uit limburg. We gebruiken jouw e-mailadres enkel voor deze doeleinden.
Bedankt! Je bent ingeschreven...
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2024 Liefs uit Limburg. Alle rechten voorbehouden.
Website door Hive Collective