Dineren bij Mijn Streek in Heerlen

Eten & drinken
Door
Ellis
23/11/25
Dineren bij Mijn Streek in Heerlen

Dineren op het hoogste niveau van het mooiste gebouw van Heerlen, dat doe je bij Mijn Streek. Een brasserie waar je terecht kan voor lunch, diner en een borrel. En bij goed weer geniet je hier van je glaasje wijn op het dakterras met uitzicht over Heerlen. Ik (Ellis) ging proeven van de kunsten van de chef.

Glaspaleis Schunck

In het centrum van Heerlen verrees in de jaren dertig een opvallend en voor die tijd uiterst vooruitstrevend gebouw: het Glaspaleis. Dit modernistische bouwwerk werd ontworpen door architect Frits Peutz, in opdracht van ondernemer Peter Schunck, die er een modehuis in vestigde. Door de hoogte en de indrukwekkende glasgevels kreeg het gebouw al snel de bijnaam ‘het Glaspaleis’. Een naam die tot op de dag van vandaag is blijven hangen. Het Glaspaleis is ook de plek waar Brasserie Mijn Streek gevestigd is en wel op de hoogste verdieping.

Schunck bij avond

Aanschuiven

Op een vrijdagavond om 20.00 arriveerden we bij Mijn Streek. De zaak liep leeg voor de volgende ronde. Het was goed druk met borrelaars aan de hoge tafel bij binnenkomst en de rest van de tafeltjes waren later ook allemaal bezet (reserveren is dus wel handig). Wij schoven aan bij een gezellig tafeltje op het podium in de zaak. Het restaurant heeft een upgrade gehad, het voelt een stuk warmer aan dan voorheen. De kussentjes op de banken, de fijne kleuren en de zachte verlichting maken het heel aangenaam. We krijgen de menukaart waar starters op staan die te delen zijn met twee personen. Van de voorgerechten loopt het water ons al in de mond. Alle gerechten hebben trouwens een Italiaanse twist. Wij beginnen met een glas wijn en een paar oesters. Geen slechte start!

Altijd lekker!

Schot in de roos

De voorgerechten staan snel op tafel, en dat komt goed uit, want we hebben flinke trek. De steak tartaar met whiskey en Sriracha is heerlijk krachtig van smaak, terwijl de zalm met dille, boekweit en furikake, een Japanse gedroogde smaakmaker, een verrassende combinatie blijkt. Beide gerechten zijn meteen een schot in de roos.

Steak tartaar
Frisse zalm

Hoofdrol

De hoofdgerechten zijn minstens zo lekker als de start van ons diner. Het hert, op twee manieren bereid (yum!), komt met een volle wildsaus en zachte aardpeer. Het smaakt als herfst op de tong. De corvina baars, met een romige beurre blanc en gefermenteerde knoflook, is top: fris en smaakvol. Mijn gezelschap zegt zelfs dat ze in tijden niet meer zó’n lekkere vis heeft gegeten, en dat geloof ik direct. Ze schraapt met haar lepel de saus nog van haar bord. Bij de hoofdgerechten kan je zelf de bijgerechten bestellen. Wij gingen voor de botersla, maar er zijn ook frietjes of fondant aardappelen met jus (klonk ook erg verleidelijk).

Hert op twee manieren

Afsluiter

Hoewel we na de hoofdgerechten eigenlijk al voldaan zijn, kunnen we de moelleux van pure chocolade niet aan ons voorbij laten gaan. We besluiten hem te delen en daar krijgen we geen spijt van. De zachte, nog net vloeibare chocolade gecombineerd met de fruitchutney en het romige walnotenijs zijn een heerlijke afsluiter. Een toetje dat zich zonder moeite een weg baant naar de top van onze favorietenlijst.

OMG

Lekker blijven hangen

Het is zo’n plek waar je vanzelf langer blijft hangen. De sfeer is precies goed: een eigentijdse inrichting, een prettig deuntje op de achtergrond en bediening die op het juiste moment verschijnt. Een restaurant waar je met gemak nog een extra drankje bestelt, gewoon omdat het er zo fijn vertoeven is.

Bezoeken:

Schunck Glaspaleis  
5de verdieping
Bongerd 18 Heerlen

Liefs,

Ellis

Deel dit bericht
Ellis

Dineren bij Mijn Streek in Heerlen

Eten & drinken
Ellis
23/11/25

Dineren op het hoogste niveau van het mooiste gebouw van Heerlen, dat doe je bij Mijn Streek. Een brasserie waar je terecht kan voor lunch, diner en een borrel. En bij goed weer geniet je hier van je glaasje wijn op het dakterras met uitzicht over Heerlen. Ik (Ellis) ging proeven van de kunsten van de chef.

Glaspaleis Schunck

In het centrum van Heerlen verrees in de jaren dertig een opvallend en voor die tijd uiterst vooruitstrevend gebouw: het Glaspaleis. Dit modernistische bouwwerk werd ontworpen door architect Frits Peutz, in opdracht van ondernemer Peter Schunck, die er een modehuis in vestigde. Door de hoogte en de indrukwekkende glasgevels kreeg het gebouw al snel de bijnaam ‘het Glaspaleis’. Een naam die tot op de dag van vandaag is blijven hangen. Het Glaspaleis is ook de plek waar Brasserie Mijn Streek gevestigd is en wel op de hoogste verdieping.

Schunck bij avond

Aanschuiven

Op een vrijdagavond om 20.00 arriveerden we bij Mijn Streek. De zaak liep leeg voor de volgende ronde. Het was goed druk met borrelaars aan de hoge tafel bij binnenkomst en de rest van de tafeltjes waren later ook allemaal bezet (reserveren is dus wel handig). Wij schoven aan bij een gezellig tafeltje op het podium in de zaak. Het restaurant heeft een upgrade gehad, het voelt een stuk warmer aan dan voorheen. De kussentjes op de banken, de fijne kleuren en de zachte verlichting maken het heel aangenaam. We krijgen de menukaart waar starters op staan die te delen zijn met twee personen. Van de voorgerechten loopt het water ons al in de mond. Alle gerechten hebben trouwens een Italiaanse twist. Wij beginnen met een glas wijn en een paar oesters. Geen slechte start!

Altijd lekker!

Schot in de roos

De voorgerechten staan snel op tafel, en dat komt goed uit, want we hebben flinke trek. De steak tartaar met whiskey en Sriracha is heerlijk krachtig van smaak, terwijl de zalm met dille, boekweit en furikake, een Japanse gedroogde smaakmaker, een verrassende combinatie blijkt. Beide gerechten zijn meteen een schot in de roos.

Steak tartaar
Frisse zalm

Hoofdrol

De hoofdgerechten zijn minstens zo lekker als de start van ons diner. Het hert, op twee manieren bereid (yum!), komt met een volle wildsaus en zachte aardpeer. Het smaakt als herfst op de tong. De corvina baars, met een romige beurre blanc en gefermenteerde knoflook, is top: fris en smaakvol. Mijn gezelschap zegt zelfs dat ze in tijden niet meer zó’n lekkere vis heeft gegeten, en dat geloof ik direct. Ze schraapt met haar lepel de saus nog van haar bord. Bij de hoofdgerechten kan je zelf de bijgerechten bestellen. Wij gingen voor de botersla, maar er zijn ook frietjes of fondant aardappelen met jus (klonk ook erg verleidelijk).

Hert op twee manieren

Afsluiter

Hoewel we na de hoofdgerechten eigenlijk al voldaan zijn, kunnen we de moelleux van pure chocolade niet aan ons voorbij laten gaan. We besluiten hem te delen en daar krijgen we geen spijt van. De zachte, nog net vloeibare chocolade gecombineerd met de fruitchutney en het romige walnotenijs zijn een heerlijke afsluiter. Een toetje dat zich zonder moeite een weg baant naar de top van onze favorietenlijst.

OMG

Lekker blijven hangen

Het is zo’n plek waar je vanzelf langer blijft hangen. De sfeer is precies goed: een eigentijdse inrichting, een prettig deuntje op de achtergrond en bediening die op het juiste moment verschijnt. Een restaurant waar je met gemak nog een extra drankje bestelt, gewoon omdat het er zo fijn vertoeven is.

Bezoeken:

Schunck Glaspaleis  
5de verdieping
Bongerd 18 Heerlen

Liefs,

Ellis

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je als eerste weten waar we uithangen? Laat hier je mailadres achter.

Door je in te schrijven blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom liefs uit limburg. We gebruiken jouw e-mailadres enkel voor deze doeleinden.
Bedankt! Je bent ingeschreven...
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Door je in te schrijven blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom liefs uit limburg. We gebruiken jouw e-mailadres enkel voor deze doeleinden.
Bedankt! Je bent ingeschreven...
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2024 Liefs uit Limburg. Alle rechten voorbehouden.
Website door Hive Collective