Wild op het menu bij restaurant Battice in Geleen

Eten & drinken
Door
Ellis
20/11/18
Wild op het menu bij restaurant Battice in Geleen

Geleen, mijn hometown voor degene die dat niet wist, staat niet mega goed aangeschreven merk ik op verjaardagen. De stad is leeggelopen en de leuke winkels zijn op twee handen te tellen. Toch kom ik er vaak, mijn ouders wonen er namelijk. In Oud-Geleen om precies te zijn, op dit plekje ben ik dan toch wel weer een beetje trots op. Een kneuterig dropje waar het altijd voelt als thuiskomen. De bekende Rijksweg in Geleen brengt me tot mijn dorp. Op deze rommelige weg liggen winkels, cafés en restaurants. Tussen al deze rommelige zaken ligtRestaurant Battice. Gek genoeg ben ik er nog nooit geweest. Na wederom een tip van een vriendin besloot ik een reservering te maken en samen met mijn moeder te gaan proeven.

Binnenkijken

Bij binnenkomst ben ik direct enthousiast en verrast. Het klinkt misschien heel gek, maar zo'n hippe, trendy plek had ik niet verwacht. Tja, ook ik heb mijn mening over Geleen en de Rijksweg met haar 'winkels'. (Heel) vroeger stond dit restaurant trouwens bekend als een poepie sjieke eetgelegenheid maar hier zag ik alles behalve dat. Hier hebben ze een mooie afwisseling gevonden tussen stijlvol, minimalistisch en warm. Zo'n plek waar je je direct op je gemak voelt. Het is geen groot restaurant (lees: hier kunnen ongeveer 28 mensen genieten) en het is overzichtelijk.We bezoeken restaurant Battice op zondagavond en de helft van de tafeltjes is bezet. Reserveren zou ik toch altijd aanraden.[caption id="attachment_1932" align="alignnone" width="1176"]

battice-geleen-restaurant-interieur

Trendy en warm interieur[/caption][caption id="attachment_1931" align="alignnone" width="1176"]

battice-geleen-restaurant-interieur-3

Heerlijke stoelen[/caption]

Het menu

Wanneer we hebben plaatsgenomen vraagt de kelnerin waar we graag mee willen starten. Een glaasje bubbels gaat er wel in. Ze raadt ons het huisaperitief met een vleugje perzik aan. Heerlijk fris. De menukaart wordt ons uitgelegd, deze is namelijk niet standaard. Er staan een stuk op 12 kleine gerechtjes op voor € 8,50. De gerechtjes variëren van een geitenkaas loempia met spinazie, spekjes, pijnboompitten en honing, scampi's met room en peterselie tot stoofvlees met rundvlees, zilveruitjes, puree en rode kool. De gerechtjes hebben de grootte van een voorgerecht en zijn perfect om te delen. Mijn oog valt op het menu, wel zo handig want mijn moeder is namelijk vegetarisch (ze eet wel vis trouwens ;)) en ik heb zin in vlees. We gaan voor een viergangenmenu, maar voor de grote eters is het menu ook uit te breiden naar een vijfgangenmenu.[caption id="attachment_1928" align="alignnone" width="1176"]

battice-geleen-restaurant-brood

Brood terwijl we wachten op ons eerste gerecht[/caption]

Wild, wild, baby

We starten met een klein gerechtje. Mijn moeder krijgt gemarineerde zalm met dille, mierikswortel en een kwarteleitje. Ik heb de ree paté besteld. De borden zijn met veel smaak en aandacht opgemaakt. Kleine dotjes saus en een paar krulletjes sla zorgen ervoor dat ik het poepie sjieke van vroeger terug zie. Mijn ree paté komt samen metherten ham, veenbessen en abrikozen. Een lekker winters gerecht dat perfect past bij de kou buiten. De toon is gezet voor de rest van de avond.[caption id="attachment_1934" align="alignnone" width="1176"]

battice-geleen-restaurant-pate

De ree paté[/caption]

Kwak

De bubbels zijn op, dus bestellen een lekker glaasje chardonnay. Bij mij volgend gerecht past veel beter een rode, maar ik drink wit mee met mijn moeder die ravioli met pompoen, beurre noisette, spinazie en pecorino kaas voor haar neus heeft. Ook dit ziet er weer smaakvol uit. Ik bestelde de eendenbout met puree, zuurkool en jus. Echt heerlijk. Meer woorden ga ik er ook niet aan wijden :). Ga het zelf maar proeven.[caption id="attachment_1929" align="alignnone" width="1176"]

battice-geleen-restaurant-eendenbout

Eendenbout met veel jus[/caption]

Truffel

De tijd voor rode wijn is nu aangebroken. Mijn wild zwijn komt eraan en daar past echt geen witte bij. Mijn moeder krijgt een stukje dorade met groenten en kappertjes. Het stukje vis is gebakken op de huid en klinkt knapperig. Mijn wildzwijn is mals en mijn scherpe mes glijdt er met gemak doorheen. De truffeljus zorgt voor die goede bite, ik hou ervan. Ook bij dit gerecht wordt puree geserveerd. Maar we hebben voor de zekerheid extra friet besteld omdat we dat al bij een andere tafel zagen langs komen. Watertanden, zeg ik je. We hebben de frieten helemaal opgegeten, daarna hadden we echt wel genoeg.[caption id="attachment_1935" align="alignnone" width="1176"]

battice-geleen-restaurant-wildzwijn

Wildzwijn met boerenkoolchips[/caption]

Cheesy

We zijn helaas beland bij ons laatste gerecht. Mijn moeder koos voor een deluxe thee met een likeurtje, Franse macaron, een amaretto koekje en chocolade van Tioccolato. Ik heb niet de kans gekregen om te vragen of het lekker was, het was weg voordat ik de gelegenheid had. Lekker dus. Ik bestelde de kaas. Het waren drie zachte kazen met wat roggebrood, gemengde nootjes en stroop. Een goede stevige afsluiter bij dit restaurant.[caption id="attachment_1933" align="alignnone" width="1176"]

battice-geleen-restaurant-kaas

Lekker met een rode wijn of port[/caption]

Verrassing

Ik had weinig verwachtingen, maar dit restaurant heeft me echt verrast. Tussen de typische Geleense winkels en cafés ligt dit hippe restaurant wat zo in een grote stad had kunnen liggen. Positieve bijkomstigheid: het zijn geen randstadprijzen en dat nodigt uit om nog eens terug te komen. De kleine gerechten die los te bestellen zijn van de kaart zorgen ervoor dat je ook voor de kleine honger hier terecht kunt. Ik ben enthousiast over deze zaak in mijn Geleen.Ik dank de vriendin voor de tip en chefkok Angelique voor de lekkernijen die ze ons voorgeschoteld heeft.Restaurant BatticeRijksweg Centrum 246161 EE GeleenLiefs,Ellis

Deel dit bericht
Ellis

Huisgemaakte tapas om te delen met vrienden

La Barraca is een tapas restaurant in de Rechtstraat (Wyck) Maastricht. Geniet samen van onze huisgemaakte mediterraanse tapas.

Gesponsorde content

Wild op het menu bij restaurant Battice in Geleen

Eten & drinken
Ellis
20/11/18

Geleen, mijn hometown voor degene die dat niet wist, staat niet mega goed aangeschreven merk ik op verjaardagen. De stad is leeggelopen en de leuke winkels zijn op twee handen te tellen. Toch kom ik er vaak, mijn ouders wonen er namelijk. In Oud-Geleen om precies te zijn, op dit plekje ben ik dan toch wel weer een beetje trots op. Een kneuterig dropje waar het altijd voelt als thuiskomen. De bekende Rijksweg in Geleen brengt me tot mijn dorp. Op deze rommelige weg liggen winkels, cafés en restaurants. Tussen al deze rommelige zaken ligtRestaurant Battice. Gek genoeg ben ik er nog nooit geweest. Na wederom een tip van een vriendin besloot ik een reservering te maken en samen met mijn moeder te gaan proeven.

Binnenkijken

Bij binnenkomst ben ik direct enthousiast en verrast. Het klinkt misschien heel gek, maar zo'n hippe, trendy plek had ik niet verwacht. Tja, ook ik heb mijn mening over Geleen en de Rijksweg met haar 'winkels'. (Heel) vroeger stond dit restaurant trouwens bekend als een poepie sjieke eetgelegenheid maar hier zag ik alles behalve dat. Hier hebben ze een mooie afwisseling gevonden tussen stijlvol, minimalistisch en warm. Zo'n plek waar je je direct op je gemak voelt. Het is geen groot restaurant (lees: hier kunnen ongeveer 28 mensen genieten) en het is overzichtelijk.We bezoeken restaurant Battice op zondagavond en de helft van de tafeltjes is bezet. Reserveren zou ik toch altijd aanraden.[caption id="attachment_1932" align="alignnone" width="1176"]

battice-geleen-restaurant-interieur

Trendy en warm interieur[/caption][caption id="attachment_1931" align="alignnone" width="1176"]

battice-geleen-restaurant-interieur-3

Heerlijke stoelen[/caption]

Het menu

Wanneer we hebben plaatsgenomen vraagt de kelnerin waar we graag mee willen starten. Een glaasje bubbels gaat er wel in. Ze raadt ons het huisaperitief met een vleugje perzik aan. Heerlijk fris. De menukaart wordt ons uitgelegd, deze is namelijk niet standaard. Er staan een stuk op 12 kleine gerechtjes op voor € 8,50. De gerechtjes variëren van een geitenkaas loempia met spinazie, spekjes, pijnboompitten en honing, scampi's met room en peterselie tot stoofvlees met rundvlees, zilveruitjes, puree en rode kool. De gerechtjes hebben de grootte van een voorgerecht en zijn perfect om te delen. Mijn oog valt op het menu, wel zo handig want mijn moeder is namelijk vegetarisch (ze eet wel vis trouwens ;)) en ik heb zin in vlees. We gaan voor een viergangenmenu, maar voor de grote eters is het menu ook uit te breiden naar een vijfgangenmenu.[caption id="attachment_1928" align="alignnone" width="1176"]

battice-geleen-restaurant-brood

Brood terwijl we wachten op ons eerste gerecht[/caption]

Wild, wild, baby

We starten met een klein gerechtje. Mijn moeder krijgt gemarineerde zalm met dille, mierikswortel en een kwarteleitje. Ik heb de ree paté besteld. De borden zijn met veel smaak en aandacht opgemaakt. Kleine dotjes saus en een paar krulletjes sla zorgen ervoor dat ik het poepie sjieke van vroeger terug zie. Mijn ree paté komt samen metherten ham, veenbessen en abrikozen. Een lekker winters gerecht dat perfect past bij de kou buiten. De toon is gezet voor de rest van de avond.[caption id="attachment_1934" align="alignnone" width="1176"]

battice-geleen-restaurant-pate

De ree paté[/caption]

Kwak

De bubbels zijn op, dus bestellen een lekker glaasje chardonnay. Bij mij volgend gerecht past veel beter een rode, maar ik drink wit mee met mijn moeder die ravioli met pompoen, beurre noisette, spinazie en pecorino kaas voor haar neus heeft. Ook dit ziet er weer smaakvol uit. Ik bestelde de eendenbout met puree, zuurkool en jus. Echt heerlijk. Meer woorden ga ik er ook niet aan wijden :). Ga het zelf maar proeven.[caption id="attachment_1929" align="alignnone" width="1176"]

battice-geleen-restaurant-eendenbout

Eendenbout met veel jus[/caption]

Truffel

De tijd voor rode wijn is nu aangebroken. Mijn wild zwijn komt eraan en daar past echt geen witte bij. Mijn moeder krijgt een stukje dorade met groenten en kappertjes. Het stukje vis is gebakken op de huid en klinkt knapperig. Mijn wildzwijn is mals en mijn scherpe mes glijdt er met gemak doorheen. De truffeljus zorgt voor die goede bite, ik hou ervan. Ook bij dit gerecht wordt puree geserveerd. Maar we hebben voor de zekerheid extra friet besteld omdat we dat al bij een andere tafel zagen langs komen. Watertanden, zeg ik je. We hebben de frieten helemaal opgegeten, daarna hadden we echt wel genoeg.[caption id="attachment_1935" align="alignnone" width="1176"]

battice-geleen-restaurant-wildzwijn

Wildzwijn met boerenkoolchips[/caption]

Cheesy

We zijn helaas beland bij ons laatste gerecht. Mijn moeder koos voor een deluxe thee met een likeurtje, Franse macaron, een amaretto koekje en chocolade van Tioccolato. Ik heb niet de kans gekregen om te vragen of het lekker was, het was weg voordat ik de gelegenheid had. Lekker dus. Ik bestelde de kaas. Het waren drie zachte kazen met wat roggebrood, gemengde nootjes en stroop. Een goede stevige afsluiter bij dit restaurant.[caption id="attachment_1933" align="alignnone" width="1176"]

battice-geleen-restaurant-kaas

Lekker met een rode wijn of port[/caption]

Verrassing

Ik had weinig verwachtingen, maar dit restaurant heeft me echt verrast. Tussen de typische Geleense winkels en cafés ligt dit hippe restaurant wat zo in een grote stad had kunnen liggen. Positieve bijkomstigheid: het zijn geen randstadprijzen en dat nodigt uit om nog eens terug te komen. De kleine gerechten die los te bestellen zijn van de kaart zorgen ervoor dat je ook voor de kleine honger hier terecht kunt. Ik ben enthousiast over deze zaak in mijn Geleen.Ik dank de vriendin voor de tip en chefkok Angelique voor de lekkernijen die ze ons voorgeschoteld heeft.Restaurant BatticeRijksweg Centrum 246161 EE GeleenLiefs,Ellis

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je als eerste weten waar we uithangen? Laat hier je mailadres achter.

Door je in te schrijven blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom liefs uit limburg. We gebruiken jouw e-mailadres enkel voor deze doeleinden.
Bedankt! Je bent ingeschreven...
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Mail ons via [email protected]
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Door je in te schrijven blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom liefs uit limburg. We gebruiken jouw e-mailadres enkel voor deze doeleinden.
Bedankt! Je bent ingeschreven...
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2024 Liefs uit Limburg. Alle rechten voorbehouden.
Website door Hive Collective